Kablo Soyma Pensesi

Kablo Soyma Pensesi Nedir?

Kablo Soyma Pensesi, elektrik kablolarının yalıtkan kısmını soymak için kullanılan bir alettir.  Elektrik enerjisi hayatımızın her alanında büyük önem taşır. Elektriğin hayatımıza girmesiyle farklı ihtiyaçlar da ortaya çıkmış durumda. Bu ihtiyaçlar sadece gündelik hayatta kullandığımız şeyler için değil elektrik sektöründe çalışan insanlar için de geçerlidir. Bu tip ihtiyaçlar doğrultusunda bazı el aletleri üretilmiştir. Hem iş yükünü hafifletmek için hem de yapılan işlerden daha iyi sonuçlar elde etmek için üretilen el aletlerinin sayısı günden güne artmaktadır. Kablo soyma penseleri de bu el aletlerdendir. Kablo soyma penseleri izoleli halde olan elektrik kablosunun dış kısmını soymak için kullanılır. Kablo soyma penseleri elektrik kablosunun iç kısmında ki tellere zarar vermeden çıkarabilirler. Aksi halde bu el aletini kullanmamızın bir anlamı kalmaz.

Kablo Soyma Pensesi Ne İçin Kullanılır?

Elektrik kablosunun soyulması genellikle bir bağlantı veya bir başka kabloya ek yapma durumlarında kullanılır. İzole halde ki elektrik kablosunun dış yüzeyini soyma için kablo soyma pensesine ihtiyaç duyulur. Kablo soyma pensesi ile elektrik kablosunun izole edilmiş olan dış yüzeyi soyulur. Kablonun kalınlığına göre aynı kablo soyma pensesi kullanılabilir. Bu durum herhangi bir soruna yol açmaz. Çünkü kablo soyma penseleri farklı kablo kalınlıklarına göre yapılmış bir pense çeşididir.

Kablo Soyma Pensesinin Yapısı 

Elektrik kabloları izole edilmiş dış kabukları ile üretilirler. İzole edilmiş dış yüzey sayesinde olası bir darbe ya da aşırı ısıya karşı daha dayanıklı olurlar. Ama gerekli görüldüğü durumlarda izole edilmiş dış yüzeyin soyulma işlemi yapılır. Elektrik kablosunun dış yüzeyinin soyulma işlemi genellikle bir bağlantı ya da bir montaj işlemi söz konusuyken yapılan bir durumdur. Kablo soyma pensesi kablonun kalınlığı önemli olmaz çünkü kablo soyma penselerinin çene yapısı farklı kalınlıktaki kablolar için uygundur.

Kablo Soyma Pensesinin Çeşitleri

Elektrik kabloları birbirinden farklı şekiller de üretilmişlerdir. Tel, halat, çelik, bakır, izoleli, izolesiz çok çeşitli olması bakımından elektrik kabloları farklı türde ki bağlantılar için uygun bir haldedir. Elektrik kablolarının çok çeşitli olması haliyle montaj işleminde kullanılan el aletlerine de aynı ölçüde yansımıştır. Elektrik işinde çalışan kişilerin işlerini daha iyi şartlarda yapmaları için üretilen el aletleri çok çeşitlidir.

Yorumlar